MUĞLA / YATAĞAN - Kafaca Kaplancık İlkokulu

''MY SOIL MY GREEN'' PROJESİ AVRUPA KALİTE ETİKETİ ALMAYA HAK KAZANDIK

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzda yürütülen "My Soil, My Green" projemiz Avrupa Kalite Etiketi almıştır.

My Soil, My Green adlı Proje 7-11 yaş öğrencilerini kapsayan bir Avrupa projesidir. Projemiz Türkiye’den 10,Portekiz'den 2,Yunanistan'dan 1,Romanya'dan 2 olmak üzere 15 öğretmen ile gerçekleştirildi. Projemizin konuları doğa bilinci,ekosistem,ağaç sevgisi ve çevre eğitiminden oluşmaktadır. Öğrencilerimizin doğada vakit geçirerek, gözlem yaparak ve oyun, müzik, kodlama, hikaye, şiir, masal, yaratıcı yazma gibi etkinliklerle doğayı sevmelerini ve doğanın bir parçası olmalarını amaçladık. Öğrencilerimizde doğa sevgisi,ekosistem konusunda farkındalık yaratmak için yenilikçi öğretim yöntemlerini  ve Web 2.0 araçlarını kullandık. Toprak Dediğimde Çık, Bir Ağaç hakkında her şey, Ekosistemde Neler Var?, Sürdürülebilir Yaşam Nasıl Olur? Ormanda Keşif, Çevreyi temizleme, oyunlarımız etkinliklerimizdendir. Ortak ürün olarak da ortak hikaye, akrostiş çalışması, kamu hizmeti çalışmaları yapıldı.

Projemizdeki etkinliklerin öğrencilerin farklı gelişim alanlarını da geliştirmesi için farklı etkinlik türlerine yer verdik. Etkinliklerin içeriklerini belirlerken gerek öğrenci ilgi ve istekleri gerekse kazanımlar göz önüne alınarak; tüm üyelerin dahil olacağı ve öğrenci merkezli olacak şekilde oluşturduk. Toprak Dediğimde Çık, Bir Ağaç Hakkında Her Şey,Ekosistemde Neler Var?, Sürdürülebilir Yaşam Nasıl Olur? Ormanda Keşif, Çevreyi temizleme, oyun etkinliklerimizle  öğrencilerimizin doğaya daha duyarlı olmalarını ve bu etkinliklerde yaratıcı düşünmelerini sağladık. Ayrıca bu etkinliklerde  hem  öğrencilerin aktif olmasını hem de ekosistem  temasını özgün ve yaratıcı etkinliklerle gerçekleştirmeyi hedefledik. Hem öğrencilerin teknolojiye yakınlaşmalarını hem de eğlenerek öğrenmeleri sağlamak amacıyla etkinliklerimizde web2 araçlarını kullandık. Bu doğrultuda bazı etkinliklerimizde  jigsawplanet web2 aracı ile yapboz, wordwall web2 aracı ile kelime tamamlama oyunlarını düzenleyip oynattık. Velilerimizi de eğitim sürecine katmak amacıyla öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla başta ve sonda olmak üzere anketler yaptık.Öğrencilerimiz ortak hikaye etkinliğimiz ile de kendi kitabını oluşturma fırsatını yakaladılar.Sürdürülebilir Yaşam Nasıl Olur etkinliğimiz ile öğrencilerimiz  atık malzemelerle  kendilerine ait özgün sanatsal ürünler ortaya koyarak yaratıcılıklarını geliştirdiler.Her etkinliğimizde öğrencilerimizin üretken olmasını ve hayal gücünü kullanmalarını destekledik. Okulumuz, öğretmenlerimizden Özge KURT ÇİMEN tarafından yürütülmüş olan eTwinning Projesi kapsamında yer alan ''My Soil My Green'' proje çalışmaları ile Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazanmış oldu.  Öğretmenimize, 3/A sınıfı öğrencilerine ve velilerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Yayın: 13.06.2023 - Güncelleme: 15.06.2023 16:40 - Görüntülenme: 99